Fyn - Danmarks spisekammer

Fyn bliver ofte kaldt for Danmarks spisekammer, Danmarks frugthave og Danmarks køkkenhave. Disse tre betegnelser dækker over den samme ting – råvarerne på den lille ø i midten af landet er noget helt specielt.

Hvis man siger fynske råvarer, vil mange nok tænke på rygeost. Denne egnsret er en af de produkter, som Fyn har været kendt for i allerlængst tid. Fynske produkter er dog meget mere end ost, der er røget. Den fynske muld giver grobund for nogle af landets bedste råvarer. Det er grøntsager, frugter og korn, der får næring fra den fede muld. Det er kød fra landbrugsdyrene, der græsser på de fynske marker. Disse råvarer nydes friske eller bliver til nogle af de lækre fynske specialiteter. 

Du kan smage de fynske råvarer på flere måder. Hold øje med friske fynske produkter i dit lokale supermarked. Du kan besøge en af de mange gårdbutikker, der ligger rundt omkring på øen. Du kan også besøge en af de mange fynske restauranter, der sætter en ære i at bruge de fynske råvarer. Besøg f.eks. Falsled KroSteensgaard eller Pasfall

Del denne side