VisitFyn
Norsk familie på cykeltur på Fyn

Norsk familie på første cykelferie: Fangede frihedsfølelsen langs den sydfynske kyst

Ægteparret Charlotte og Erlend Bjørge fra Norge fik den fulde oplevelse på deres cykelferie til Fyn i sommeren 2019. Sommervejret var lunefuldt og omskifteligt. Der var både punkteringer og eger, som knækkede undervejs. Ville de mon kunne anbefale en fynsk familiecykelferie til andre?

Egentlig betragtede det norske ægtepar mest Fyn som en transportetape mellem øst og vest, ikke en cykeldestination. 

Men da Erlend på 51 havde hørt og læst om cykelferie på Fyn flere gange, fik han Charlotte på 52 med på ideen. De besluttede sig for at udforske det selv. De læssede bilen med cykler, hængekøjer og let oppakning, og satte kursen mod Middelfart, hvor fra deres cykelferie tog fart.

- Vi har cyklet meget som familie og snakket i mange år om at tage på cykelferie. Fyn virkede som en fin og velorganiseret destination for den første familiecykelferie, fortæller Charlotte Bjørge, der sammen med sin mand Erlend varmt anbefaler Fyn som rejsemål for cykelferier.

Norsk familie på cykeltur på Fyn

Ville I anbefale en cykelferie til andre?

- Ja, helt klart! Man kommer tættere på det hele og møder en masse rare mennesker. Det giver en frihedsfølelse, man er aktiv hver dag og kroppen sænker sit stressniveau. Hele turen i sin helhed i det fynske landskab og langs det fynske hav var en kæmpeoplevelse, vi sent vil glemme. Mange flotte og velholdte bondehuse, nydelige blomster langs landevejene, stokroser, slotte, strande og meget mere.

Sammen med deres søn, Casper på 13 år, cyklede de Fyn rundt i seks dage og havde kun booket det første overnatningssted, som de havde fundet frem til via Middelfart turistkontor. Der skulle bilen nemlig kunne holde parkeret, mens de udforskede Fyn på to hjul. Planen var at tilbagelægge omtrent 50 kilometer om dagen.

Ruten tog dem fra Hindsgavl-halvøen i Middelfart ned langs den sydfynske kyst og ud på en spontan afstikker til Avernakø med efterfølgende stop i Nyborg og Kerteminde, inden de hoppede på toget mod Odense.

Se nærmere på familiens rute i Google Maps >

- Hele turen i sin helhed i det fynske landskab og langs det fynske hav var en kæmpeoplevelse, som vi sent vil glemme. Mange flotte og velholdte bondehuse, nydelige blomster langs landevejen, stokrose, slotte, strande og meget mere.

Da familien Bjørge ikke havde planlagt overnatning til hele ruten hjemmefra, havde de mulighed for at være spontane og tage beslutninger i forhold til vejrforholdene.

- Vi ønskede frihed til at kunne vælge hvor og hvor langt vi ville cykle fra dag til dag og ikke være bundet af reservationer gjort på forhånd. Undervejs satsede vi på B&B, Airbnb, campingpladser og hængekøjer i det fri, hvor vi planlagde at booke en til to dage i forvejen afhængigt af vejret.

- Ulempen er naturligvis vejret. Dansk sommervejr kan være ustabilt og lunefuldt, men så længe man er forberedt og indstillet på det så bliver det også en del af den totale ferieoplevelse.

Norsk familie på cykeltur på Fyn

Ifølge dem skal der mere end en cykelpunktering og lidt ustadigt vejr til at afskrække dem fra cykelferien.

- Det er overhovedet ikke besværligt. Det var en dejlig frihedsfølelse at tage ferien en dag ad gangen og bruge den tid man havde lyst til både at cykle og til at udforske forskellige steder undervejs. Det var også dejligt nemt at tage cyklerne med på toget. Der var godt skiltet undervejs og det var nemt at finde vej.

Skal I afsted igen?

- Ja, det har vi da planer om. Måske vil vi forberede os lidt mere på overnatningsmulighederne på den valgte rute eller i området, hvor vi skal cykle.

Vidste du...

Ifølge VisitDenmark anbefaler 75 % af de udenlandske cykelturister efter endt ferie aktivt venner og familie at holde ferie i Danmark, og 53 % af de udenlandske cykelturister er allerede blevet anbefalet til en dansk cykelferie af venner, familie og bekendte. Derfor skaber det ringe i vandet, når cykelturister har gode oplevelser på de fynske cykelruter.