VisitFyn
Bike Island ambassadør Mads Frank

Bike Island-ambassadør: Mads Frank

Bike Island-ambassadør Mads Frank har bevæget sig fra en professionel karriere indenfor landevejscykling til ultracykling på World Cup-niveau. I dag arbejder han ved siden af sin langdistancecykling med coaching og bikefit i Frank Institute of Sports, hvor der altid er god kaffe på kanden.

Midt under Riis-feberen i 1996 cykler en fem-årig dreng i en uendelighed rundt om blokken i Esbjerg. De andre børn er efterhånden kørt trætte i legen, men den cykelglade Mads Frank bliver ved. Hans far må gang på gang løbe om kap ved siden af fortovet, hvor Mads stædigt træder i pedalerne. 

Legen blev starten på en brændende passion for cykling - og Mads Frank har sendt pedalerne i spin lige siden. Som landevejsrytter med licens og på U23- og EuropeTour-hold i Belgien og Schweiz.

Mads Frank startede sin cykelkarriere ganske tidligt.

Ny karriere - på og ved siden af cyklen
I dag - 23 år år efter "Tour de Rundt om Blokken" - fylder cykling fortsat alt i Mads Franks tilværelse. Han har færdiggjort sit studie på Idræt på SDU, startet coaching- og bikefit-virksomheden Frank Institute of Sports i Odense og kastet sig over ultracykling, hvor han deltager i flere World Cups.

Træning med fynsk kultur og natur
Mads elsker at træne alene og sammen med andre i det fynske landskab. Og han har ikke svært ved at forklare, hvad der gør Fyn helt særlig som cykeldestination: 

"På Fyn får du som cyklist natur blandet med kultur og historie. Du kommer nemt forbi fire, fem eller seks herregårde og godser med små bakker, snoede veje og vandløb på én enkelt tur. Der er alt i alt en masse naturskønhed, som både giver værdi for de, der kommer for træningens skyld, og de der har fokus på oplevelsen som cykelturist,” forklarer Mads Frank. 

Der er da heller ikke megen tøven i stemmen, når han bliver bedt om at udvælge tre naturskønne cykelruter på Fyn, som han gerne vil anbefale til lokale, nationale og internationale gæster.

Top 3 over naturskønne cykelruter

 

1. Fra Nyborg til Svendborg på Østersøruten
"Hvis du kører ad Østersøruten fra Nyborg kommer du forbi Hesselagergård og kører på de fineste småveje ved kysten. Variationen af landbrug, frugtplantager og skov giver en meget naturskøn rute helt til Svendborg."

 

2. Bilfri Langeland
"Langeland er fedt! Der er ikke mange biler – ofte kan du faktisk køre en virkelig lang strækning uden at møde nogen. Det er fantastisk, at kunne cykle så uforstyrret!"

 

3. Rugårdsvej ud ad Odense
"Landevejen Rugårdsvej er ret overset som cykelrute. Der er et bugtet terræn ud mod Morud og Brenderup. Den er et virkelig godt alternativ til Middelfartvej."

Mads Frank har sin virksomhed på Rødegårdsvej i Odense

Kaffen er altafgørende

Hos Frank Institute of Sports går de ikke kun op i cykling. På en seriøs andenplads over interesser kommer den gode kaffe. Derfor har virksomheden naturligvis også sin egen lille kaffebar - Café Veloriste, hvor bønnerne er af høj kvalitet og samtalerne grænser til det nørdede. Særligt cykelnørdet bliver det under caféens månedlige cykelquiz, som er åben for alle cykelentusiaster.  

Mads har dog også andre kaffefavoritter spredt i det fynske landskab: 

Top 3 kaffestops

 

1. Stationen Kaffebar i Middelfart
"Der er ét sted, der overskygger alle – og det er Stationen i Middelfart, som ligger i den gamle DSB-station. Indehaverne John og Berit er bare nogle virkelig flinke mennesker. De har formået at skabe en sjov og hyggelig stemning i cafeen - og så har de rigtig god kaffe."

 

2. Måle Bagerbod nær Kerteminde
"Det er et oplagt udflugtsmål i sommerperioden. Hvis jeg havde gæster fra udlandet, ville jeg helt sikkert tage dem med en tur til Fyns hoved og snuppe en romkugle i Måle."

 

3. Brenderup Bageri
"Det er en klassisk bager, hvor du kan sidde indenfor med din kaffe. Og de bliver ikke særligt sure, selvom du kommer cyklende dertil i vinterhalvåret, er smurt ind i mudder fra top til tå og hiver skidtet med ind."

Om Mads Frank

  • Ultracykelrytter og tidligere EuropeTour landevejsrytter. 

  • Dansk Mester i 24-timers Ultracykling i 2019.

  • Uddannet Ba. Sports Science ved SDU Odense. Læser for nuværende kandidat ved SDU Esbjerg i Konkurrence & Eliteidræt og har tidligere læst Manuel Sports Therapy ved Premier Training Global i Skotland. 

  • Ejer af virksomheden Frank Institute of Sports i Odense, der tilbyder coaching og bikefit.

  • På bloggen www.frankinstituteofsports.com/blog skriver Mads om alt fra sine resultater og oplevelser fra store championships til saddelsmerter, mentaltræning og hvordan du gør din cykel forårsklar.

  • Læs mere om Mads Frank og Frank Institute of Sports på www.frankinstituteofsports.com eller følg ham på ultracyklen på Facebook.