FYN CYKLER SAMMEN

Forslag til fynske cykelruter - FYN CYKLER SAMMEN

Få inspiration til gode cykelruter, så du er velforberedt, når FYN CYKLER SAMMEN. Det er ikke alle cykelruterne, der kan klares på de tre timer, som løbet varer. Men du er naturligvis velkommen til at tage madpakken med og fortsætte efter kl. 13.​

Her kan du finde inspiration til fynske cykelruter, hvis er frisk på nye sving og højder til FYN CYKLER SAMMEN. Du kan også se mere på de lokale turistkontorers hjemmesider for at finde flere ruter i dit nærområde.​ Vidste du i øvrigt, at du kan finde en masse  cykelvenlige Bike Friends på Fyn og øerne, hvor du kan få pumpet din cykel eller måske få fyldt vandflasken undervejs? Tjek linket ud og se, hvor der er Bike Friends på din rute.
 

Følg ruten fra de fynske cykelløb

Du kan også deltage i cykelløb uden massespurt og brede albuer, hvis du følger ruterne fra et af de fynske cykelløb, som er blevet aflyst pga. corona. Se længere nede på siden, hvor vi har samlet en række ruter. Du kan downloade gps-filerne til din cykelcomputer eller følge navigationen via Naviki-app'en. Sidstnævnte koster 39 kr., men så har du også fri adgang til navigation af alle fynske (og danske) ruter, der ligger i app'en. Se en guide til Naviki her. Ruterne bliver lagt op, når vi nærmer os 1. juni. 
 ​

Få overblik over de fynske MTB-spor

Vil du have luftet din mountainbike, kan du her finde en oversigt over de fynske mountainbikespor.
 

Anbefalede ruter

Ruter, der er så fine, at de er svære at holde hemmelige. Klik ind på ruterne, hvor du finder en beskrivelse i venstre side. Husk, at du kan downloade GPX-filen ved at klikke på pileikonet. 

.

Arrangementer specielt til Fyn Cykler Sammen

Storms Cycling Club
Storms Cycling Club - Enkeltstarten fra Kina

Som en del af Fyn Cykler Sammen-eventen vil Storms Cycling Club invitere til cykelløb for alle de, som har lyst. Under præmissen ’vi cykler sammen – hver for sig’ har de fundet frem til, at en enkeltstart i virkeligheden er den disciplin, der bedst kan afvikles med de nuværende benspænd, der måtte være for at være samlet og endvidere dyrke idrætten og cykelsporten.

Alle, som har lyst, er derfor inviteret til at cykle distancen, der vil køre fra Storms Pakhus i Odense til Kerteminde og retur igen på 44 km. Ruten er skiltet på dagen, så du ikke bliver væk. Det er muligt at deltage, uanset om man har lyst til at køre distancen hurtigst muligt eller med overskud til at nyde det smukke landskab.

Vil du deltage, så mød op ved Storms Pakhus, hvor SCC holder til i et sort telt i tidsrummet fra 10.00 – 13.00. Du vil blive skrevet op til turen og derefter køre afsted. Du vil blive noteret dit præcise starttidspunkt og ligeledes sluttidspunkt, når du vender retur. Herefter kan du og dem du og dine cykelvenner evt. nyde en frokost eller noget koldt at drikke hos Storms Pakhus, der netop er åbnet igen.

Sybergland
Borgmesterruten i Kerteminde

Har du lyst til at cykle en tur med borgmesteren til Fyn Cykler Sammen? Borgmesteren i Kerteminde har skræddersyet en hyggelig familietur, hvor alle kan være med. 

Du bestemmer selv, hvornår du vil cykle afsted, men borgmesteren cykler fra parkeringspladsen ved Kverneland kl. 11.00. Herfra går turen nordpå, via det naturskønne område Sybergland, inden du lander ved det første pitstop ved Sybergkvæg. Her er der smuk udsigt til det sødeste Skotske Højlandskvæg, og så står Lene og Peter, som ejer Sybergkvæget, klar med smagsprøver på pølsefad samt lidt at drikke til de første, der lander på gårdspladsen på Tårup Bygade.

Herefter fortsætter turen via Tårup Bygade og videre af Lille Salbyvej, og mod det næste pitstop: Nybro Frugtplantage. Tina Nybro byder på den mest fantastiske og skønne most til de tørstige cyklister, og så skal vandflasken måske fyldes, inden næsen og cyklen vender hjemad igen. Hele ruten er lidt over 8 km, og du er meget velkommen til at hoppe til og fra, som det passer ind i din egen rute denne skønne dag. Undervejs på ruten vil Turismens Venner krydre oplevelsen med sit gode værtskab og høje humør.

Rasmus Lund Pedersen
Fynsk verdensmester i banecykling cykler med

Den fynske verdensmester i banecykling, Rasmus Lund Pedersen, sætter sig også i sadlen til Fyn Cykler Sammen - hver for sig. Rasmus Lund Pedersen udgør sammen med Frederik Rodenberg, Julius Johansen og Lasse Norman det danske 4-kilometerhold, der i foråret vandt VM-guld i Berlin. Nu vedligeholder han formen på de fynske landeveje, og han har delt sin rute med os, som du kan finde i de anbefalede ruter øverst på siden her. Det er denne rute, han selv kører efter til Fyn Cykler Sammen. Måske du møder ham på din vej. 

Ruter fra de fynske cykelløb

Vi har fået fat i en masse GPX-filer fra de fynske cykelløb, som du kan cykle efter til Fyn Cykler Sammen, så du får den fulde fornemmelse af at være i feltet. Der kommer flere og flere, så hold dig opdateret - måske kommer der en rute ind fra lige det cykelløb, du havde tilmeldt dig i år. 

 

 

.

 

Online cykelløb

Du kan sagtens være med i FYN CYKLER SAMMEN hjemmefra. Alt det kræver er en hometrainer, en netforbindelse og en tilmelding, så er du klar-parat til start! 

FYN CYKLER SAMMEN har teamet op med barecykling.dk, der på løbsdagen har et event på e-cyklingsplatformen Zwift. Løbet hedder 3R Sand & Sequoias , er 22,5 km langt og runder 181 højdemeter, så det burde de fleste kunne være med på. Løbet starter kl. 10:05, men holdet bag barecyling.dk sidder klar til at varme op kl. 09:45. De regner med at køre løbet i kategori C. 

Løbet køres i Zwift's fiktive verden kaldet Watopia, så det er en god mulighed for at komme og se den førende e-cyklingsplatform i aktion.

Alle der selv har udstyr til at kunne e-cykle kan deltage digitalt og køre sammen med (eller imod barecykling.dk) - hjemmefra. Ellers kan du også vælge at komme forbi barecykling.dk's pitstop i Ollerup Forsamlingshus og prøve en tur på deres stationer.

Kører du med digitalt, har du mulighed for at kommunikere med barecykling.dk undervejs via app'en Discord. Du kan tilføje deres kanal i Discord ved at følge dette link: https://discord.gg/Ps8hK2S

Link til eventet kan du tidligst få to dage før start, men du kan allerede nu finde løbet 3R Sand & Sequoias i Zwift Companion app'en

Logobillede

Inspiration til cykelferien 2020

Hvis du har fået smag for at cykle mere på Fyn, kan vi også varmt anbefale, at du tager på cykelferie på vores skønne ø til sommer. Hvis du gerne vil have nogle til at hjælpe dig med at arrangere det hele, kan du her finde cykelpakkerejser.

Vil du gerne selv planlægge din tur, kan du her finde cykelvenlige overnatningssteder,  samt tjekliste til en god cykelferie på Bike Island Fyn.