Odense Havn

Tank op på byliv og kultur

kunst og kulur johannes larsen museum fyn

Odense har ventet på dig med længsel ...

Vi ved, du har sukket efter storbystemning, kultur og byliv de seneste måneder. Og vi har ventet på dig og gjort os umage for at gøre alt klar til dig. Værsgo, nu er vi tilbage: Cafeer og restauranter serverer udendørs, butikkerne slår dørene op og solen skinner fra en skyfri himmel - altså, når det ikke lige er overskyet ...

Find dit spot i Danmarks grønneste storby

Foto: VisitOdense
Odense med sine fine gamle bygninger, nye byrum, grønne parker og gode spisesteder er smukkest med liv og ballade. Restauranter, cafeer og butikker i Odense - ja på hele øen står på pinde for at byde dig velkommen igen.

Spis på Fyn

De fynske restauranter tripper som forårskåde økokøer for at slå dørene op igen. Danmarks have bugner af råvarer, klar til at blive tilberedt. Få overblik over de mange gode steder og book bord.

Andersens Odense

Vi må vente lidt på at, Andersens museer åbner. I mellemtiden kan du gå på opdagelse i byens hyggelige gader, hvor der er mange spor efter vores berømte bysbarn: Følg ruten med hans fodspor og se bl.a., hvor hans mor vaskede i åen og den flotte domkirke, hvor han blev konfirmeret.

Slotte og herregårde

Vi kan prale af 123 slotte og herregårde på Fyn. En af vores største attraktioner Egeskov byder nu indenfor i sin imponerende slotshave og legepark. Kig med og se, hvordan du ellers kan opleve de fine historiske bygningsværker.

Kultur på Fyn

De fynske kunstmuseer har så meget på hjerte, som de gerne vil dele med resten er verden. Læs mere her om Kunstøen Fyn. Du kan allerede nu købe billet, der giver adgang til de fire store museer.

Attraktioner værd at vente på

Dyrene har glædet sig til selskab i Odense ZOO, de store tog står blankpudsede på Danmarks Jernbanemuseum og venter på besøg og på Naturama bliver stilheden igen afbrudt af glade gæster. Få overblikket over de fynske attraktioner her:

Book en oplevelse

Guidede ture på hesteryg, rundvisninger, fisketure, snorkelture, havkajakture, svampekursus, museumbesøg, cykelkort - alt dette og meget mere finder du lige her. Gå på opdagelse i de mange fynske oplevelser og book unikke oplevelser til din næste ferie på Fyn.

Fynske fodspor - Fortidens Odense

Foto: Kulturregion Fyn

Men hvad er de fynske fodspor?

De Fynske Fodspor er kultur- og naturruter på Fyn og øerne.

 

På denne rute følger du sporene af fortidens Odense - spøgelser, hemmelige tunneller, sagnet om Odense Å og historien om Jomfruspringet og Klokkedybet.

 

Bo godt på fynsk

Sengene er redt, hovedrengøringen er klaret, shelterne er støvet af og græsset er slået på campingpladserne - vi er så klar til at have overnattende gæster igen og vi glæder os sådan til at se dig.

Hotelferie

Hotellerne har glædet sig særligt meget til igen at kunne modtage glade gæster. De står klar med åbne arme og nyredte senge. Book en hotelferie nu.

Sommerhusferie

Find et feriehus til sommerferien hos Feriepartner Fyn - de har mere end 400 at vælge imellem.

Sheltertur

Vil du tættere på naturen? Book en shelter - de findes overalt på Fyn og Øerne. Men skynd dig, du er måske ikke den eneste, der får den glimrende idé.

Campingferie

Book en plads eller en hytte, hvis du vil tæt på natur, vand og købstæderne. Campingpladserne er klar til at modtage masser af sommerglade danskere.

Alle overnatningssteder

Vil du have det fulde overblik over overnatning på Fyn og Øerne, så find alt fra bed and breakfasts til slotshoteller her.

Få de lokales tips til Fyn og Øerne

Ingen ved mere om Fyn end fynboerne selv. Derfor har vi interviewet en stribe af øens beboere og udfrittet dem for deres bedste tips til små, store og skæve oplevelser på Fyn og Øerne, så du kan nyde vores plet på kortet lige så meget, som vi gør!

Miss Jeanett: Guide til sommerferie i Odense

Blogger, influencer og odenseaner Jeanett Drevsfeldt giver sine bedste tips til dig, der overvejer at nyde sommerferien i Odense sammen med hele familien.

Bo anbefaler: Sansefulde cykelruter ud af Odense

Tag cyklen med til Odense og nyd Bos anbefalede ruter ud af byen - mod ro, natur og fine fortællinger.

Fynske highlights

Brug for en dosis kultur? Tag på vandring efter fynbomalernes motiver, kør til Langeland og find de langelandske kunsttårne eller læg vejen forbi en slotspark. Måske var det noget med en sejltur i kano eller vandcykel på Odense Å?

Faaborg Museum guider dig til malernes motiver i naturen

Lej en kano eller vandcykel

Glorup Slotspark

Historien om Glorup går helt tilbage til 1400-tallet.

De Langelandske Kunsttårne

De Langelandske Kunsttårne

Kampagnen er støttet af Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.