Fynske slotte og herregårde

På Fyn finder du hele 123 slotte og herregårde med hvert sit særpræg. De ligger spredt i den fynske natur og emmer af historie og eventyr. Flere af slottene slår dørene op for arrangementer, koncerter, udstillinger, parkvandringer, kulinariske specialiteter og luksuriøse slotsophold.

Fyn har nogle af Danmarks bedste slotshoteller. Find dit næste luksusslotsophold her.

Se alfabetisk liste med et udpluk af de mange slotte og herregårde.

Fynske slotte og herregårde

Du skal ikke køre langt fra motorvejen på Fyn, før du befinder dig i et rigtigt eventyrlandskab. Vejene tager dig gennem små landsbyer og forbi bløde bakker og grønne enge, og netop som man er kørt rundt i et sving, så ligger det der. En storslået bygning fra en svunden tid med svungne smedejernslåger eller statelige alleer, hvor bygningen kan anes for enden. Den kan være middelalderlig, fra renæssancen eller helt barok - og altid imponerende. 

Broholm Slot

Slotsferie på Fyn - De fynske slotshoteller

Flere af de fynske slotte og herregårde åbner op for overnatning i autentiske rammer. Lækkert pakket ind i gourmetforkælelse, smuk beliggenhed og historisk vingesus.

Heartland Festival

Heartland Festival på Egeskov

HEARTLAND FESTIVAL kombinerer live-samtaler og samtidskunst med det bedste fra musik- og madscenen. Festivalen løber af stablen i Egeskovs smukke slotspark. 

H.C. Andersen Trail

Følg H.C. Andersen rundt på fynske herregårde og slotte

Download appen og følg i digterens hjulspor. 

Oplev de fynske slotte og herregårde

Omkring 30 slotte og herregårde er åbne for publikum på forskellig vis. På nogle slotte og herregårde kan du overnatte, spise eller høre koncerter, mens andre har udviklet sig til multiattraktioner, der rummer et væld af oplevelser.
Egeskov

Slotshaver og -parker på Fyn

Mange af de fynske herregårde åbner op for deres smukke parkanlæg og haver. Find inspiration til et historisk havebesøg.

Egeskov det levende slot

Egeskov - fyldt med oplevelser

Egeskov er en af Fyns helt store oplevelser. Den smukke vandborg byder både på et fantastisk haveanlæg, som er blandt Europas smukkeste, og masser af aktiviteter for hele familien.

Dukke på loftet af Egeskov Slot

Museer og spøgelser - for de modige

Gå rundt i sale og på lofter, og se alt det, der er bevaret fra dengang. Men pas på! Du kan møde en dronning eller baron, der er død for længst.
Glorup slot

Eventyrligt smukke slotte og herregårde

Du møder dem overalt på Fyn. Der er 123 Slotte og Herregårde, så du kan slet ikke undgå at køre forbi et. Her finder du en liste over nogle de historiske bygninger overalt på eventyrøen Fyn.

EU-partner:

Vaekstforum _EU_regfond