Tour de France i Danmark, Nyborg 2021

Tour De France Grand Depart 2021

Den 2., 3. og 4. juli 2021 kører feltet gennem de danske gader. Selve åbningsetapen, Grand Départ, bliver en ca. 13 kilometer lang enkeltstart i det centrale København. Den anden danske etape, 3. juli, bliver ca. 190
kilometer fra Roskilde til Nyborg hen over vores spektakulære Storebæltsbro. Tredje etape bliver ca. 170 kilometer fra Vejle til Sønderborg den 4. juli. 

Tour de France transmitteres i 190 lande og har rundt regnet 3,5 milliarder tv-seere under løbet. Over 900.000 tilskuere ventes at overvære de tre etaper i Danmark fra sidelinjen. 

Det er to et halvt år siden Danmark officielt afgav bud på en Grand Départ. Undervejs har både kongefamilien, regeringen, kommuner og regioner, Wonderful Copenhagen og Sport Event Denmark arbejdet målrettet for at få løbet til Danmark.

Om valget af Danmark siger løbets direktør, Christian Prudhomme:
-Naturligvis blev Tour de France med verdens bedste professionelle cykelryttere nødt til at komme til Danmark og til København – verdens bedste land og by for hverdagscyklisme. Grand Départ Copenhague – Danemark 2021 er et ’rendezvous’, som skal fejre den gensidige inspiration mellem hverdag.

- Vi glæder os over, at et af verdens bedst eksponerede sportsevents kommer til Fyn. Der er i et bredere turismeperspektiv nogle stærke synergier med den store fynske satsning på cykelturisme – Bike Island – som vi ser frem til at folde ud, siger Jakob Staun, eventchef i Destination Fyn.

Fakta om Grand Départ Copenhagen Denmark i Nyborg
2. etape afvikles 3. juli med start i Roskilde og mål i Nyborg.

Etapen er på cirka 190 kilometer og forventes at slutte omkring kl. 17.

Målområdet lukkes dagen før kl. ca. 20. Resten af ruten i Nyborg lukkes 4 timer før ankomst af rytterne. Det vil sige fra kl. ca. 13.

I alt fylder sendevogne, teknik mm omkring målområdet 10.000 m2

Målstregen bliver på Storebæltsvej, tæt på McDonalds, og rytternes teambusser bliver placeret på Storbæltsvej i retning ind mod byen og videre på Havnegade.

Tour karavanens cirka 150 biler med reklamer og merchandise kommer ca. 2 timer før de første ryttere.

Nyborg Idræts- og Fritidscenter omdannes til pressecenter, hvor det forventes, at 2.000 pressefolk dækker Tour de France i Danmark.

Der forventes minimum 50.000 tilskuere i Nyborg. Midlertidige P-arealer etableres udenfor centrum.