Jul på Fyn

Julen på Fyn er noget helt særligt. Mange af de eventyrlige slotte og herregårde pynter op og byder indenfor til stemningsfulde julemarkeder på hele øen. Besøg det charmerende H.C. Andersen Julemarked i Odense, det fine julemakred i Nyborg eller et af de mange andre hyggelige julemarkeder - hver by har sin helt egen opskrift.

Se julelysene funkle fra træer og bygninger. Lyt til julesalmer eller store symfonier. Kom i julestemning i de julepyntede gader i hver en købstad, der gør juleshopping til en særlig oplevelse. 

Tag et kig på siden, og find inspiration til juletiden på Fyn.

Besøg det hyggelige julemarked i den smukke gamle Odense-bydel. Det historiske område omkring H.C. Andersens Hus bliver forvandlet til én stor markedsplads som på H.C. Andersens tid. Mød over 50 markedsboder og masser af gak og gøgl.

Nyborg er igen i år en julekalenderby! Se rekvisitter, kostumer, kulisser og de autentiske rammer fra årets DR-julekalender "Den Anden Verden" på Nyborg Slot. 

Smovs julegodter, hjemmebrygget øl og glögg, når Rådhustorvet i Nyborg traditionen tro lægger brosten til årets julemarked d. 2.-4. og 9.-11. december. Der er alt, hvad hjertet begærer og masser af aktiviteter for børn.

Odense Symfoniorkester spiller julen ind med to koncerter i 2015. Traditionen tro kan du lytte til Händels kendte juleforestilling, Messias. Eller tag til Jul på slottet, og oplev 300 syngende kornisser spille den kendte julekalender.

Tre weekender i november slår Egeskov stalddørene op til Julemarked. Omkring 100 boder lokker med lækre produkter. Mød slotsnisser, besøg Shanes Brox's klippeværksted, og lyt til korsang.

Tag til Valdemars Slot, når hele området forvandles til et juleeventyr d. 26.- 27 november. Besøg julemandens værksted, bag snobrød, og se prærievogne.

Del denne side