Opdag Fyn og Øerne på cykel

Fyn og de omkringliggende øer er formidable valg til en cykelferie

 

Øen byder på over 1.000 km skiltede cykelruter i det smukke landskab. Planlæg en cykelferie på Fyn, der passer lige præcis til dig og din familie. Hvad enten du drømmer om at blive ét med naturen og overnatte i det fri på små naturlejrpladser, trille gennem smukke landskaber og blive forkælet med bagagetransport og gode hoteller eller tage cyklen med på øhop i Det Sydfynske Øhav.

Cyklister på Thorø

Fyn er den ideelle cykel- ø

Kun få lande kan matche den cykeloplevelse, som man får i Danmark og på Fyn og de omkringliggende øer.

Ensartede cykelskilte, mild og afvekslende natur og en infrastruktur på cyklisternes præmisser, har gjort Fyn til en af de foretrukne cykeldestinationer.

Cykelruter på Fyn

De fynske cykelruter - se dem alle her

Cykelruterne dækker hele Fyn, samt Langeland og Ærø. Alle er de udførligt skiltede og lagt ad de mest cykelvenlige veje.

Du bliver ført sikkert gennem de smukkeste ruter på Fyn.

 

  • Cykelferie - Fyn & Ærø rundt på 7 dage

    Hop på cyklen og oplev det bedste af det sydfynske inklusiv Ærø. I vil have mulighed for forlængelse med ophold i HC. Andersens eventyrlige fødeby Odense. Nyd 7 dage i det skønne landskab hvor sværhedsgraden ligger på 1-2, så alle kan være med. I indlogeres på skønne 3-4* hoteller hvor morgenbuffet er inkluderet. Pris fra 5.148,-/pers. DB.
    Fra 5.148,00 DKK Book
  • Cykelkort - FYN

    Kortet er det bedst opdaterede cykelkort over Fyn. Udover officielle ruter er også cykelstier indtegnet målestok: 1:100.000
    175,00 DKK Book

Oplev slotte og herregårde

På cykel er tiden din egen. Du kan holde hvil eller giv den gas, som det passer dig. Det fynske landskab er en charmerende blanding af kysstrækning, skov, marker og ikke mindst kulturelle seværdigheder. Hele 123 slotte og herregårde er med let hånd drysset ud over den grønne ø, så tag et stop, når du ser et slotstårn glimte i solen og nyd de smukke bygningsværker fra en svunden tid.

H.C. Andersen Trail

Følg H.C. Andersen rundt på fynske herregårde og slotte

 H.C. Andersen var hyppig gæst på fynske slotte og herregårde. Her fandt han inspiration til de fortællinger, som stadig kan give os svar på livets store spørgsmål. Download appen og følg i digterens hjulspor. 

Bed and bike på Fyn

Overnat på et fynsk Bed and Bike

Cykelmærkeordningen Bed and Bike viser vej til cykelvenlige overnatningssteder. Bed+Bike skiltet er din garanti for, at alle faciliteter er til rådighed. Se de fynske Bed and Bike steder her.

 

 

du kan stille din cykel i et aflåst skur, få dine dæk pumpet og låne værktøj til eventuelle reparationer. Overnatningssteder, som er Bed+Bike certificerede, stiller alle disse faciliteter til rådighed og sørger for, at du får den bedst mulige cykelferie!

Mountainbike på Fyn

Der er mange gode muligheder for at køre på mountainbike på Fyn. VM har være afholdt ved Middelfart. Der er lavet særlige ruter i Langesøskoven på Nordfyn. Ruten i Svanninge Bakker ligger i et skønt naturområde. Ruten er på 4,7 km og er kuperet og teknisk udfordrende. Prøv også de forskellige ruter i Assens

Mountainbikeryttere der kører i Svanninge Bakker

Mountainbike i Svanninge Bakker

Find inspiration til ruterne i og omkring Svanninge bakker. Området byder på udfordringer for både øvede og nybegyndere.

 

 

 

 

Mountainbikerytter Assens

Mountainbikeruter i Assens

Du finder mountainbikeruter i både Haarby og Assens. Ruterne er kuperede med varierende beplantning. Her er åbne skrænter og områder med skov, sø og overdrev, så du har rig mulighed for at udfolde dig. De afmærkede ruter veksler mellem kørsel på grus, skovbund og græs. 

Kulinariske Fyn – benzin til krop og sjæl

Når du planlægger din fynske cykelferie, hvorfor så ikke ligge ruten forbi nogle af de små lokale producenter af lækre fynske specialiteter. Er du til chokolade, vin eller øl så tag et kig på de kulinariske ruter, og se om du ikke kan kombinere din cykeltur med en lækker kulinarisk oplevelse.

I løbet af året kan du tage til mange forskellige slags fødevarefestivaller og markeder på Fyn, hvor gode, lokale råvare er i centrum. Så husk at tjekke om du er så heldig at støde på en af dem, når du besøger Fyn. Du kan også tage et smut forbi nogle af de mange fynske gårdbutikker, hvor du bl.a. kan finde friske og saftige frugter og grøntsager, økologisk kød samt lækre hjemmelavede marmelader.         

       

Fynske fødevarer - hele Danmarks have

Kulinariske Fyn - hele Danmarks have

Friske råvarer fra den fynske muld, er hovedingrediensen i alle de kulinariske oplevelser og produkter, Fyn er kendt for. Læs meget mere her, og få inspiration til din næste gastromiske oplevelse.

Chokolade fra Summerbird

Følg Den Fynske Chokoladerute

Følg Den Fynske Chokoladerute

Jeg er så glad for min cykel - Cykelløb på Fyn

Der er fart på, når cykelrytterne får skoen spændt og hjelmen på. Så er du vild med et godt gammeldaws cykelløb eller mere interesseret i baneløbe, der gir´ et adrenalin kick, er der flere steder og begivenheder på Fyn, der vil have din interesse.

Cykelløb på Fyn

Danmarks ældste cykelløb

Hvad enten du svinger dig i sadlen til 333 km hele vejen rundt langs den fynske kyst, ræser på hjul af elitefeltet 180 km gennem det fynske landskab eller blot slutter dig til festen i målområdet ved Odense Idrætspark, er der udsigt til en eventyrlig sommeroplevelse. Glæd dig til en kulisse, der er en eksplosion af vild natur med kilometervis af levende hegn, åbne vidder og skovklædte bakker.