Fyn og de omkringliggende øer er formidable valg til en cykelferie

 

Øen byder på over 1.000 km skiltede cykelruter i det smukke landskab. Planlæg en cykelferie på Fyn, der passer lige præcis til dig og din familie. Hvad enten du drømmer om at blive ét med naturen og overnatte i det fri på små naturlejrpladser, trille gennem smukke landskaber og blive forkælet med bagagetransport og gode hoteller eller tage cyklen med på øhop i Det Sydfynske Øhav.

Cyklister på Thorø

Fyn er den ideelle cykel- ø

Kun få lande kan matche den cykeloplevelse, som man får i Danmark og på Fyn og de omkringliggende øer.

Ensartede cykelskilte, mild og afvekslende natur og en infrastruktur på cyklisternes præmisser, har gjort Fyn til en af de foretrukne cykeldestinationer.

Cykelruter på Fyn

De fynske cykelruter - se dem alle her

Cykelruterne dækker hele Fyn, samt Langeland og Ærø. Alle er de udførligt skiltede og lagt ad de mest cykelvenlige veje.

Du bliver ført sikkert gennem de smukkeste ruter på Fyn.

 

Cyklecross World Cup i Bogense

Se verdens bedste ryttere kæmpe sig gennem en teknisk bane fyldt med græs, grus og asfalt... og et enkelt havnebassin

  • Cykelferie - Fyn & Ærø rundt på 7 dage

    Hop på cyklen og oplev det bedste af det sydfynske inklusiv Ærø. I vil have mulighed for forlængelse med ophold i HC. Andersens eventyrlige fødeby Odense. Nyd 7 dage i det skønne landskab hvor sværhedsgraden ligger på 1-2, så alle kan være med. I indlogeres på skønne 3-4* hoteller hvor morgenbuffet er inkluderet. Pris fra 5.148,-/pers. DB.
    Fra 5.148,00 DKK Book
  • Cykelkort - FYN

    Kortet er det bedst opdaterede cykelkort over Fyn. Udover officielle ruter er også cykelstier indtegnet målestok: 1:100.000
    175,00 DKK Book

Oplev slotte og herregårde

På cykel er tiden din egen. Du kan holde hvil eller giv den gas, som det passer dig. Det fynske landskab er en charmerende blanding af kysstrækning, skov, marker og ikke mindst kulturelle seværdigheder. Hele 123 slotte og herregårde er med let hånd drysset ud over den grønne ø, så tag et stop, når du ser et slotstårn glimte i solen og nyd de smukke bygningsværker fra en svunden tid.

H.C. Andersen Trail

Følg H.C. Andersen rundt på fynske herregårde og slotte

 H.C. Andersen var hyppig gæst på fynske slotte og herregårde. Her fandt han inspiration til de fortællinger, som stadig kan give os svar på livets store spørgsmål. Download appen og følg i digterens hjulspor. 

Overnat på et fynsk Bed+Bike

Cykelmærkeordningen Bed+Bike viser vej til cykelvenlige overnatningssteder Bed+Bike skiltet er din garanti for, at alle faciliteter er til rådighed. Se de fynske Bed and Bike steder her

 

 

du kan stille din cykel i et aflåst skur, få dine dæk pumpet og låne værktøj til eventuelle reparationer. Overnatningssteder, som er Bed+Bike certificerede, stiller alle disse faciliteter til rådighed og sørger for, at du får den bedst mulige cykelferie!

Lej en cykel til din ferie på Fyn - lige her!

Lej en toptunet cykel til din ferie. Så kan du lade den gamle nyde ferien derhjemme

Mountainbike på Fyn

Der er mange gode muligheder for at køre på mountainbike på Fyn. VM har være afholdt ved Middelfart. Der er lavet særlige ruter i Langesøskoven på Nordfyn. Ruten i Svanninge Bakker ligger i et skønt naturområde. Ruten er på 4,7 km og er kuperet og teknisk udfordrende. Prøv også de forskellige ruter i Assens

Mountainbikeryttere der kører i Svanninge Bakker

Mountainbike i Svanninge Bakker

Find inspiration til ruterne i og omkring Svanninge bakker.

 

 

 

 

Mountainbikerytter Assens

Mountainbikeruter i Assens

Assens byder på kuperet terræn med åbne skranter og tildækkede skove.

Mountainbike med rytter i solnedgang

Lej mountainbikes på Sydfyn

Hos Øhavsporten kan du leje cykler til ture i det sydfynske.

Kulinariske Fyn – benzin til krop og sjæl

Når du planlægger din fynske cykelferie, hvorfor så ikke ligge ruten forbi nogle af de små lokale producenter af lækre fynske specialiteter. Er du til chokolade, vin eller øl så tag et kig på de kulinariske ruter, og se om du ikke kan kombinere din cykeltur med en lækker kulinarisk oplevelse.

I løbet af året kan du tage til mange forskellige slags fødevarefestivaller og markeder på Fyn, hvor gode, lokale råvare er i centrum. Så husk at tjekke om du er så heldig at støde på en af dem, når du besøger Fyn. Du kan også tage et smut forbi nogle af de mange fynske gårdbutikker, hvor du bl.a. kan finde friske og saftige frugter og grøntsager, økologisk kød samt lækre hjemmelavede marmelader.         

       

Fynske fødevarer - hele Danmarks have

Kulinariske Fyn - hele Danmarks have

Friske råvarer fra den fynske muld, er hovedingrediensen i alle de kulinariske oplevelser og produkter, Fyn er kendt for. Læs meget mere her, og få inspiration til din næste gastromiske oplevelse.

Øl fra Midtfyns Bryghus

Følg Den Fynske Ølrute

Fyn er fyldt med små bryggerier. Vi har lavet en rute forbi dem alle.

Chokolade fra Summerbird

Følg Den Fynske Chokoladerute

Følg Den Fynske Chokoladerute

gårdbutik bondemand ko fødevarer

Handl lokalt - find dine nærmeste gårdbutikker

Køb fynske råvarer i en af de mange hyggelige, lokale gårdbutikker

Jeg er så glad for min cykel - Cykelløb på Fyn

Der er fart på, når cykelrytterne får skoen spændt og hjelmen på. Så er du vild med et godt gammeldaws cykelløb eller mere interesseret i baneløbe, der gir´ et adrenalin kick, er der flere steder og begivenheder på Fyn, der vil have din interesse.

Danmarks ældste cykelløb

Hvad enten du svinger dig i sadlen til 333 km hele vejen rundt langs den fynske kyst, ræser på hjul af elitefeltet 180 km gennem det fynske landskab eller blot slutter dig til festen i målområdet ved Odense Idrætspark, er der udsigt til en eventyrlig sommeroplevelse. Glæd dig til en kulisse, der er en eksplosion af vild natur med kilometervis af levende hegn, åbne vidder og skovklædte bakker.