Tag på eventyr i øriget

 

 

Hele vejen omkring Fyn ligger der øer. Store og små, beboede og ubeboede. 96 øer i alt - og flest syd for Fyn. Her finder du oplevelser under åben himmel - for hele familien. Du kan opleve øerne til vands eller til lands. Hver ø har en særlig historie og særlige kendetegn.

Oplev bl.a. Ærø med dens herlige natur og kig til Østersøen, Langeland med de skønne strande og uberørte natur. Drejø - kunsternes paradis, Skarø - kendt for fantastisk is og hyggelig festival. På den nordlige del finder du Æbelø, som man gå til ved lavvande.

Så hvis du er til fantastiske naturoplevelser, spændende kulturhistorie samt varme og hyggelig øboere, så god tur rundt til øerne omkring Fyn.

De sydfynske øer

I Det Sydfynske Øhav ligger et hav af øer, store og små, beboede og ubeboede. I Øhavet ligger ikke mindre end 55 øer, småøer og holme. Blandt nogle af de mest kendte hører bl.a. Ærø, Lyø og Drejø.

Øernes landsbyidyller, og dets beboer er charmerende, og bestemt et besøg hver på alle tider af året.

Café Drejø

Øerne & Øboerne - mød natur og nærvær!

De er fulde af varme, nærvær og autenticitet. Oplev de enkelte sydfynske øer, deres fantastiske natur og beboere. Du er garanteret en helt speciel oplevelse, som du og din familie sent vil glemme.


custom block oehavskortet

Øhavskortet

På Øhavskortet finder du inspiration til oplevelser på egen hånd inden for havkajak, dykning, ridning, vandring, wind- og kitesurfing, lystfiskeri, undervandsjagt, cykling, klatring og sejlads. Der er også forslag til ture – også med børn - til de mange udflugtsmål i Det Sydynske Øhav. Vær obs på, at det kan tage lidt tid, før alt indhold er downloadet.

Det hele er samlet i et detaljeret kort over Det Fynske Øhav.

Se Øhavskortet her (pdf).

Ærøfærgen

Tag på øhop i det Sydfynske Øhav

Sejl mellem øerne i det Sydfynske Øhav og oplev de små samfund. På mange af øerne arrangerer de lokale beboere aktiviteter og viser rundt i den idylliske natur. Hvis man ønsker at forlænge tiden på øerne er er mulighed for både at spise og overnatte på de større øer.

custom block kys froen

Kys frøen - og find prinsen eller prinsessen

Kys Frøen er et nyt natur-læringskoncept, som giver børnefamilier en masse sjove og lærerige oplevelser i naturen. I de tre forskellige Kys Frøen-centre kan I som familie i ro og mag studere en række tilbud om oplevelser og ekspeditioner i naturen eller kulturhistorien. To vandrere på Øhavsstien

Øhavsstien - Vandring på Sydfyn

Læs mere om Øhavsstien, naturen, kulturen og Det Sydfynske Øhav. Tag med på opdagelse langs Øhavsstien – og læs om, hvordan isen, vandet og mennesket har formet det unikke landskab.

De Langelandske Kunsttårne

Populære steder på Langeland

Langeland kan tilbyde oplevelser som er meget forskellige. Her er mulighed for smuk natur, sjove og anderledes seværdigheder og kunst for enhver smag.

Herunder kan du finde fem forslag til spændende udflugtsmål. Du kan finde flere på www.langeland.dk

Fisketur på Fyn

Friskfanget fisk og vandpjaskeri

Kysterne rundt langs Det fynske Øhav byder på meget godt fiskeri. Det lave vand er ideelt til fangst af bla. havørred, torsk og fladfisk.

Havkajak Svendborg Sund

Så vender vi kajakken - bare ikke på hovedet

 

Det Fynske Øhav er en helt unik havkajakdestination med talrige smukke naturområder


Fynsk mad

Uden mad & drikke - dur helten ikke

Det er altid sultne munde der skal mættes. Derfor er her en samling af de unikke spisesteder du kan finde på øerne.

Færge

I bil med tog, bus & færge

Det er en spændende og anderledes rejse når du skal øhavet. Her er et par tips til hvordan du kan på en unik og behagelig rejse, på flere måder.

EU-partner:

Vaekstforum _EU_regfond